U bent hier: Home » Info » Uitstappen

Cultuur

Samen met hun leerkracht stappen onze leerlingen regelmatig de klas uit om op onderzoek uit te gaan. Observatie van de natuur op het schooldomein ligt voor de hand, maar ook educatieve uitstappen naar het bos, de kinderboerderij, musea, dierentuin, tentoonstellingen, ... behoren tot de mogelijkheden.
De buitenschoolse activiteiten zijn steeds gebonden aan het leerprogramma.

CC De Ster biedt ons de mogelijkheid om toneelvoorstellingen bij te wonen die afgestemd zijn op de leeftijd en leefwereld van onze leerlingen.

Bibliotheekbezoek

De derde kleuterklas brengt om de 3 weken een bezoekje aan de bibliotheek. Zij kiezen dan leuke boekjes die bij het thema passen dat wordt behandeld.

Het lidmaatschap is, voor leerlingen van kleuter - en lagere school, gratis. Bij verlies van de lidkaart wordt wel een bijdrage aangerekend. Voor alle informatie rond uitleentermijnen, openingsuren en andere zaken kan u terecht op de website van de bibliotheek Willebroek.

Schoolreizen

De eerste en tweede kleuterklas plannen telkens samen hun schoolreis. De derde kleuterklas reist al wat verder... en ze reizen ook eens samen met de onthaalklas.